Részvételi feltételek 

1. A versenyre bármilyen nemzetiségű zongorista jelentkezhet. Azok a díjazottak, akik 2019-ben első helyezést értek el és még ugyanabba a korcsoportba tartoznak, nem vehetnek részt a versenyen. Amennyiben azonban már az eggyel magasabb korcsoportba tartoznak, lehetséges számukra is a részvétel. 
2. Az I. korcsoportban a 2012-ben, 2013-ban, 2014-ben és 2015-ben született zongoristák indulhatnak. 
3. Az II. korcsoportban a 2009-ben, 2010-ben és 2011-ben született zongoristák indulhatnak. 
4. Az III. korcsoportban a 2006-ban, 2007-ben és 2008-ban született zongoristák indulhatnak. 
5. Az IV. korcsoportban a 2003-ban, 2004-ben és 2005-ben született zongoristák indulhatnak. 
6. Az V. korcsoportban a 2000-ben, 2001-ben és 2002-ben született zongoristák indulhatnak. 
7. A VI. korcsoportban az 1996-ban, 1997-ben, 1998-ban és 1999-ben született zongoristák indulhatnak. 
8. A zongoraversenyen való részvételhez szükséges dokumentumokat legkésőbb 2021. november 15-ig kell beküldeni a következő e-mail címre: bartok-competition@stmk.g.v.at  A későn vagy hiányosan beérkezett jelentkezéseket nem áll módunkban elfogadni.  
9. A részvételi díj 50 Euró és nem visszatéríthető. Az összeget az alábbi számlára kell befizetni: Béla Bartók Internationale Musikgesellschaft Österreich, IBAN: AT76 1200 0500 2401 7894 BIC: BKAUATWW  
10. Minden olyan zongorista versenyen való részvétele engedélyezett,  aki időben beadta a jelentkezését és eleget tesz a versenyfeltételeknek. A versenyzőknek a korcsoportjuk versenynapján a Johann-Joseph-Fux Konservatorium a verseny lebonyolításáért felelős irodájában (8020 Graz, Nikolaigasse 2) kell regisztrálniuk.  
11. A versenyzők játéksorrendjét korcsoportok szerint a verseny vezetősége határozza meg és teszi közzé a verseny online műsorfüzetében.  
12. Minden résztvevő saját maga felelős a versenyen való részvétel miatt keletkező költségeiért. 
13. A verseny idejére az V. és VI. korcsoport lehetőség szerint minél több versenyzőjének igyekszünk magánszállást biztosítani, a szállások mennyiségét azonban nem tudjuk garantálni. Aki előbb igényli a szállást, az kapja meg („First ask, first serve“). 
14. A zsűri a résztvevőket a verseny vezetősége által meghatározott szabályai alapján értékeli. 
15. A zsűri döntése független. Véleményük végleges és meg nem támadható. Jogi útra terelés nem alkalmazható. 
16. A zsűri az eredményeket nem sokkal az egyes korcsoportok versenye után nyilvános díjátadó keretében adja közzé. 
17.  A teljes versenyműsort kotta nélkül kell előadni. 
18. Magasabb korcsoportban való önkéntes nevezésre van lehetőség.
19. A műsorváltoztatást elfogadjuk, azonban kérjük legkésőbb 2022. január 7-ig bejelenteni. 
20. A zongoraverseny minden fordulója nyilvános, azokat élőben közvetítik (videostream). Minden versenyző beleegyezik abba, hogy a verseny vezetősége vagy harmadik fél a verseny és a díjátadó koncertek folyamán készült fotó-, hang-, és videófelvételeket, valamint internetes élő közvetítéseket analóg és/vagy digitális hang-/kép-/ vagy képhanghordozó formájában, beleértve minden platformot formátumtól és módszertől függetlenül, kereskedelmi vagy nem kereskedelmi célokra felhasználja és terjessze. Az erre vonatkozó jogaikról lemondanak.  
21. Közvetlenül a versenyen való játék előtti felkészüléshez gyakorlótermet biztosítunk. A gyakorlási lehetőségekkel kapcsolatos információkat a versenyt megelőzően időben nyilvánosságra hozzuk.  
22. Minden díjnyertes köteles részt venni a díjátadón. Amennyiben a díjnyerteseket gálakoncerten való szereplésre hívjuk meg, kötelesek részt venni rajta. Az esetleges ebből keletkező költségeket (plusz szállás) a verseny vezetősége állja.  
23. Minden, a versenyre vonatkozó szervezési döntés a verseny vezetőségének felelőssége alá tartozik. A verseny vezetősége fenntartja magának a jogot, hogy félreértés esetén a végső döntést ő hozza meg.  
24. A Nemzetközi Bartók Béla Zongoraversenyre való jelentkezés benyújtásával a kérvényező vállalja, hogy elfogadja az ebben a szabályzatban foglalt feltételeket.